Venlojen ja Jukolan-viestit suunnistettiin 17.-18.6.2017 Joensuun esi(taka)kaupungin Enon kyläkeskuksesta. Sää suosi (oli jopa hellettä), Enon kyläraitin asfaltti kirskui nastareiden alla sekä maasto oli vaativa erityisesti korkeuserojen ja kasvillisuuden takia. Pusikoiden hidastavaa vaikutusta lievensi myöhässä ollut kasvukausi.

OK 77 oli matkassa 14 joukkueella (6 Venlaa ja 8 Jukolaa), tosin tungosta ei yhteiskuljetuksessa huomannut. Bussi hiiltyi (tästäkö ?). Paluu­matkan juoma­vedet jäähdyt­tivät sen verran, että päästiin Joensuuhun kärryn­vaihtoon. Joukkueista 13 joukkuetta kiersi kunnialla radat. Valitettavasti ainoa hylsy tuli Jukolan ykkösen osalle - suunnistus­vauhti olisi riittänyt sadan sakkiin. Venlojen ykkönen oli 88. Hatunnoston arvoinen sijoitus oli OK:n naisten (kahdella vieraalla tähditettynä), Victorious Secretin (sillä nimellä se virallisesti esiintyy), joka oli maalissa 550. Tämä oli ensimmäinen hyväksytty tulos joukkueelle, nyt neljännellä yrittämällä.

Huolto (FjärdeLaget) pelasi "kuten aina". Joukkueen nestori (vain edustustehtävät OK:ssa lasketaan, tämä anteeksipyyntönä Harry Eklundhille) on puheenjohtaja-Petri, joka nosti seuraennätyksen 37. edustusreissuun. 

Kuva (kaappaus Mikki Pasosen FB-postauksesta). "FjärdeLaget, aika velikultia" (Väinö Linnaa mukaillen).

Jukolan & Venlan Tulossivu

PS "Morning papers are telling yesterday news" (erään tiedotusalan viisaan aforismi)