LÄNSIRASTIT
2018 OK logo


Länsirastit on kaikille avoin kuntosuunnistustapahtuma.

Kuntosuunnistuksessa on vaihtoehtoja eri taito- ja kuntotasoille. Ratavaihtoehtoja on aloittelijoille, aktviiviharrastajille ja kilpasuunnistajille. Kysy tarvittaessa toimitsijoilta opastusta. Tervetuloa!

 
Ajankohtaista:

  • Lunasta kuntosuunnistajan vakuutus vuodelle 2018. Vakuutus kattaa mm. kuntorastit, korttelirastit, Venlojen viestin ja Jukolan viestin. Tutustu vakuutukseen tästä. Länsirastien tapahtumatunnus on 171.
  • Suunnistus- ja urheiluvaatteita Nonamen verkkokaupasta. Käyttämällä Nonamen verkkokaupassa tilauskoodia 10076 tuotteen ostaja saa välittömästi 10 % alennuksen verkkokauppatuotteiden listahinnasta.
  • Kysy yrityspakettia Länsirasteille! Ota yhteyttä, yhteystiedot löydät täältä.
  • Tykkää Länsirasteista Facebookissa, niin saat viime hetken vinkkejä ja muuta hyödyllistä tietoa Länsirasteista. 
  • Tutustu ohjeisiin Länsirastien osallistujille.
  • Länsirastien 2018 yhteydessä ei järjestetä Espoon Työpaikkaurheilun (TEA) kilpailuja.


Kalenterin Paikka- sarakkeen nimistä saat kyseisen paikan sijannin ja lähimmän osoitteen (Fonecta kartta). Länsirastien sijainnit ja ajo-ohjeet Google maps kartalla.

Lisätietoja voit kysyä ja antaa palautetta joko sähköpostilla tai Länsirastien Facebok-sivun kautta

Päiväys Paikka Opastus Huom! Tulokset Väliajat Rh
3.5. Hanikka Suvisaarentie 8, Espoo Teema: Rytminvaihto
10.5. Kasavuori Kasavuorentie 1, Kauniainen Teema: Monitekniikka
17.5. Puolarmaari Puolarmaari 12, Espoo Teema: Viiva
24.5. Kellonummi Kellonummentie 13, Espoo Teema: Käyrä
31.5. Kaitakorpi Kaitakorventie 3, Espoo Teema: Rytminvaihto
7.6. Oittaa Oittaantie, Espoo Teema: Käyrä
23.8. Olari Olarinniityntie 8, Espoo Teema: Käyrä
30.8. Kellonummi Kellonummentie 13, Espoo Teema: Rastinotto
6.9. Oittaa Oittaantie, Espoo Teema: Käyrä
13.9. Hanikka Suvisaarentie 8, Espoo Teema: + Yö
20.9. Haukkalampi Haukkalammentie 30, Espoo Teema: + Yö
27.9. Kasavuori Kasavuorentie 1, Kauniainen Teema: + Yö

pelto_ja_tontti

Hyvä kuntosuunnistaja,

Huomioithan, että piha-alueilla ja viljellyillä pelloilla (katso kuva) kulkeminen on aina kiellettyä. Pääkaupunkiseudulla on niin vähän suunnistukseen sopivia alueita, että meillä ei ole varaa menettää niistä yhtäkään.  Otathan tämän huomioon. Kiitos.

 

 

Radat: Helppo 2 km, hieman vaativammat 3 km ja 4 km sekä vaativat 5 km ja 7 km sekä teemarata*. Osassa tapahtumia myös vaikea 9 km.

* Teema- eli tekniikkaradoilla voi harjoitella suunnistusteknikkaa. Yleensätekniikkaratoja käytetään kilpasuunnistajien suunnistustaitojen parantamiseen. Alla muutamia asioita tekniikaratojen teemoista.

Käyräsuunnistus kartalla näkyy vain korkeuskäyrät ja joitain oleellisia maastonkohtia. Järviä tai soita ei ole erikseen merkitty. Käyräsuunnistusharjoituksen tavoitteena on parantaa korkeuskäyrien tulkitsemista ja etenemistä maaston korkeusvaihtelujen mukaisesti.

Viivasuunnistuksessa kartalla näkyy lähdöstä maaliin viiva, jota pitkin on tarkoitus edetä. Viivasuunnistusharjoituksen tavoitteena on parantaa karttamerkkien ja maaston lukutaitoja. Rastipisteet on sijoitettu viivalle, mutta niitä ei ole merkitty kartalle.

Rastinottosuunnistuksessa kartta on normaali suunnistuskartta. Rastipisteet on sijoitettu niin, että rastin löytäminen vaatii erityisesti rastin läheisyydessä olevien kohteiden lukemista kartalta ja tunnistamista maastosta. Rastinottoharjoituksen tavoite on parantaa ja sujuvoittaa rastin löytämistä paljon karttamerkkejä sisältävissä maastoissa.

Rytminvaihtosuunnistuksessa kartta on normaali suunnistuskartta. Rastipisteet on sijoitettu niin, että suunnistuksen aikana vauhti voi vaihdella merkittävästikin. Rytminvaihtoharjoituksen tavoitteena on parantaa suunnistuksen hallittavuutta erilaisilla vauhdeilla ja erilaisen fyysisen rasituksen aikana.


Metsään voi lähteä 
klo 16.30–18.30. Yösuunnistuksen lähtöaika klo 20.00–21.00.

Maali suljetaan klo 20.00. Yösuunnistuksen maali suljetaan klo 22.30.  => Ilmoittaudu aina maalissa, vaikka olisitkin keskeyttänyt ja/tai vaikka et haluaisikaan nimeäsi tuloksiin, jotta emme lähde turhaan jäljittämään sinua maastosta.  

Maksut: Karttamaksu 8 € aikuiset (19v.-), lapset ja nuoret 3 € (-18v.). Leimauskortin (Emit-kortti) vuokra 2 €.

Maksutavat: Käteinen, Smartum Liikuntaseteli, Smartum Kulttuuriseteli, Smartum saldo (maksa saldolla internetissä ennakkoon), Luottokunnan Virikeseteli ja valmiiksi täytetyt yrityssetelit.

LIIKUNTASETELI_kuva_150x81 KULTTUURISETELI_kuva Virikeseteli kuva

Leimaus (ajanotto): Kaikilla radoilla on Emit-leimaus. Jos sinulla ei ole Emit-leimasinkorttia, voit vuokrata sen kahdella eurolla.

Käyttämällä Emit-leimasinkorttia saat ajan radalta ja sen rastiväleiltä ja voit verrata rastiväliaikoja muihin saman radan kiertäneisiin. 

 

Tulokset: Tulokset julkaistaan tällä sivulla tapahtuman jälkeen, yleensä jo samana iltana.

Jos haluat, että tulostasi ei julkaista tai suunnistat ilman aikaa, ilmoita asiasta järjestäjälle maalissa. Tuloksiin liittyvissä kysymyksissä ja tulosten korjauspyyntö asioissa voit ottaa yhteyttä tulospalvelutiimiin: Anders Westerlund

 

Reittihärveli: Voit piirtää kulkemasi reitin Reittihärveliin ja verrata kulkemaasi reittiä toiseen saman radan kiertäneeseen suunnistajaan.

Reittihärvelin käyttö edellyttää, että kuntosuunnistaja on käyttänyt emit-leimauskorttia ja leimannut hyväksytysti kaikilla kulkemansa radan rasteilla. Reittihärveli julkaistaan pääsääntöisesti kaikista Länsirastit tapahtumista. Järjestäjä pidättää oikeuden olla julkaisematta reittihärveliä.

 

Lisätiedot: Länsirastit 

 

Aiempien vuosien tuloksia: 2017 | 2016 | 2015 | 2014 | 2013 | 2012 | 2011 | 2010