Lauantai 9.3.2024 oli pilvipoutainen talvipäivä etelä-Suomessa. Lämpötila pysytteli pakkasen puolella (1-4C) koko päivän. OK:laiset sekä kilpailivat että järjestivät tapahtuman talvipäivän ratoksi.

Nuuksio-käsite oli siirretty hieman läntiseen suuntaan, kun 6. Nuuksion-talvipäivä Rogaining (NTR), järjestettiin Lohjalla. Tapahtumakeskuksena oli Muijalan koulu. Ratamestarina toimi Vesa Kankaanpää.

NTR käytiin kahdessa eri kategoriassa - 3 h ja 6 h, ja molemmissa oli kolme sarjaa - naiset, miehet ja sekajoukkueet. Tapahtumaan osallistui 80 erähenkistä, heidän joukossa kaksi OK:laista. Lohjan metsien lumi oli kantavassa korppuhanki-kunnossa.

Samalla hieman pohjoisempana, Jyväskylässä, käytiin, kansallisen SM-kisaviikon osana, maamme ensimmäiset SM-kisat hiihtosuunnistuksen taka-ajossa sarjoissa H21 ja D21. Seuran edustus paikalla oli Eljas Talja (H21).

Kisan rakenne oli aamupäivän lyhyt prologi (2,5 km) johon osallistui 25 miestä. Prologin ajat määräsivvät lähtövälit ja -järjestyksen iltapäivän n. 7,5 km finaaliin. Elkku oli prologin 19. (lähtijöitä 25) ja onnistui nostamaan sijoitustaan lopputuloksissa sijalle 18., vaikka takaakin tuli ohittajia.