Nyt on kevät ja taas pääsee suunnistamaan Kasavuoren metsään joko kartan avulla tai puhelimen ilmaisella sovelluksella.

24.4. alkaen Kasavuoren metsän kiintorastiverkko on maastossa. Rastipainatuksella varustettuja KASAVUORI – KASABERGET karttoja saa ostaa uimahallin ja kaupungintalon kassalta hintaan 3 euroa. Kartan mittakaava on 1:7500. Kiintorastien verkkoon kuuluu 15 rastia, jotka ovat paikalla 21. lokakuuta saakka. Rasteja voi kiertää halumassaan järjestyksessä. Karttaan kuuluu myös luettelo rastipisteitä tarkentavista rastimääritteistä.

Kasavuoressa on myös mobiili suunnistusrata, MOBO. Jotta pääsee suunnistamaan tällä radalla, on asennettava älypuhelimeen ilmainen MOBO­-sovellus. MOBO toimii iPhone­, Android­ ja Windows Phone ­älypuhelimissa. Tarkat ohjeet löytyvät osoitteesta mobo.suunnistus.fi. Asentamisen jälkeen voi ladata ilmaiseksi kartan, jolla haluaa suunnistaa. MOBO­-ratoja on sekä lähimetsissä että ulkomailla. MOBO-radan rasteilla leimataan skannaamalla rastin QR-­koodi älypuhelimella.

Järjestäjät toivovat maastossa liikkujilta ei ainoastaan jokamiehen oikeuksien vaan myös velvoitteiden noudattamista. Muistathan, että piha-alueet ja pellot (muokkausasteesta riippumatta) ovat ehdottomasti kiellettyjä alueita. Verkon suunnittelusta ja ylläpidosta vastaa suunnistusseura OK 77.

MOBO-suunnistus   Kuva (Arkistokuva).