Kiintorastiverkko

Kasavuoren metsän kiintorastiverkko on taas maastossa. Kiintorastien verkkoon kuuluu 15 rastia, jotka ovat paikalla, lumitilanteesta riippuen, lauantaina 24.4. – 21.10. Rastipainatuksella varustettuja KASAVUORI- KASABERGET-karttoja saa ostaa Kauniaisten uimahallin kassalta (Asematie 26, 02700 Kauniainen) hintaan 3 euroa. Kartan mittakaava on 1:7500. Karttaan kuuluu myös luettelo rastipisteitä tarkentavista rastimääritteistä.

MOBO suunnistusrata - Kasavuori, Kauniainen

Tänäkin vuonna Kasavuoressa on MOBO eli mobiili suunnistusrata. MOBO on nykyaikainen versio perinteisistä kiintorasteista. MOBO-suunnistus on vaatii käytännössä älypuhelimen windows, iphone tai android käyttöjärjestelmällä. Puhelimeen ladattava sovellus ja käyttö on ilmaista.

Jotta pääsisit suunnistamaan MOBO radalla, sinun on ladattava ilmainen MOBO sovellus. Lataamisen jälkeen voit ladata ilmaiseksi sen kartan, jolla haluat suunnistaa. MOBO-radoilla voit suunnistaa sekä lähimetsissä että ulkomailla. MOBO-radan rasteilla leimataan lukemalla matkapuhelimella rastin QR-koodi. MOBO-suunnistuksesta kerrotaan tarkemmin MOBO:n kotisivulla ja Kaunis Granin huhtikuun numerossa. Kasavuoren radan löydät MOBO sovelluksesta avainsanoilla Kasavuori ja/tai Kauniainen.

MOBO-suunnistuksen tueksi voi ostaa Kauniaisten uimahallilta myös paperisen kiintorastikartan 3 € hintaan.

Infoa MOBO-suunnistuksesta saat täältä: http://mobo.suunnistus.fi

1) ja 2) Ari Kauhanen ja Sari Sarpaneva suunnistavat puhelimen avulla. Sari suunnistaa rastille MOBO-radan avajaisissa 2016.

3) Kun tulet rastille, paina karttakuvan yläreunaa, niin pääset lukutilaan (kuva), jonka jälkeen suuntaat puhelimen rastin QR-koodia kohti.

4) Rasti 14 sijaitsee luonnonkauniissa kohdassa, monen jyrkänteen ympäröimänä.

  Kuvat 1)              2)                                 3)                                 4)

 

Järjestäjät toivovat maastossa liikkujilta ei ainoastaan jokamiehen oikeuksien vaan myös velvoitteiden noudattamista. Muistathan, että piha-alueet ja pellot (muokkausasteesta riippumatta) ovat ehdottomasti kiellettyjä alueita.

 Mobo2018

 Hallinto: Jari Lindholm 050-66889

Tiedottaminen: Sofie von Frenckell

Kartat ja määritteet:  Jan Donner

Rastien vienti ja siivous (21.10 jälkeen): Jari Lindholm ja Jarmo Kankkunen

Verkon ylläpito: Jari Lindholm